Resmål med husbilen

Stockholms skärgård

Att besöka Stockholms skärgård med husbil är en unik och fantastisk upplevelse. Skärgården utanför Stockholm består av tusentals öar, kobbar och skär som sträcker sig längs kusten från Landsort i söder till Arholma i norr. Med en husbil har du friheten att utforska skärgården på dina egna villkor. Du kan välja att stanna på en ö över natten eller bara stanna för en kort picknick eller en promenad. Det finns många campingplatser i området där du kan parkera din husbil och njuta av utsikten och den friska luften. Att åka husbil genom skärgården ger dig också möjlighet att upptäcka många dolda pärlor som inte är tillgängliga med bil eller buss. Du kan till exempel besöka mindre öar som är svåra att nå med andra transportsätt eller utforska pittoreska byar längs kusten. Ett annat sätt att uppleva Stockholms skärgård med husbil är att ta färjan från centrala Stockholm till en av öarna och sedan fortsätta resan därifrån. På så sätt kan du undvika att köra i stadstrafiken och istället njuta av en avkopplande färjetur ut till skärgården.Oavsett vilken metod du väljer för att besöka Stockholms skärgård med husbil, kommer du att uppleva en av Sveriges vackraste platser på ett unikt och minnesvärt sätt.

Ställplatser i Stockholms skärgård

Det finns flera ställplatser för husbilar i Stockholms skärgård som erbjuder bekvämligheter och faciliteter för besökare. En populär ställplats är Lådna Brygga som ligger på Värmdö, bara en kort bilresa från Stockholm. Här finns möjlighet att stå med husbilen precis vid vattnet och njuta av den fantastiska utsikten över skärgården. På platsen finns även tillgång till el och vatten, samt toaletter och duschar. En annan ställplats i närheten är Gustavsbergs hamn som också erbjuder faciliteter som el och vatten, samt toaletter och dusch. Platsen ligger nära Gustavsbergs centrum där det finns flera butiker och restauranger. Om du söker en mer avskild plats, kan du besöka Möja och ställa din husbil på Jungfrusunds brygga. Här finns ingen tillgång till el eller vatten, men platsen är omgiven av vacker natur och erbjuder en lugn och avkopplande miljö. Ett annat alternativ är Sandhamn som är en av de mer populära destinationerna i skärgården. Här finns flera ställplatser som erbjuder el, vatten och tillgång till toaletter och duschar. Platsen är välbesökt under sommarmånaderna och erbjuder många restauranger och butiker. Det är viktigt att notera att många av dessa ställplatser kan vara fullbokade under högsäsong, så det är bäst att planera din resa i förväg och boka plats i förväg.

Gotland

Att besöka Gotland med husbil är ett fantastiskt sätt att uppleva den vackra ön. Gotland är Sveriges största ö och har mycket att erbjuda, från vackra stränder och dramatiska klippformationer till medeltida städer och kulturella sevärdheter. En av de bästa sakerna med att besöka Gotland med husbil är att du har total frihet att utforska ön på ditt eget sätt och i din egen takt. Det finns många olika campingplatser runt om på ön, så du kan välja den som passar dig bäst. När du reser med husbil kan du också uppleva Gotlands natursköna omgivningar på ett unikt sätt. Det finns många vackra vägar att köra längs, och du kan stanna när du vill för att beundra utsikten eller ta en promenad på en av öns vackra stränder. Gotland är också känt för sin rika historia och kultur. Städer som Visby är fulla av medeltida sevärdheter och charmiga gränder, och du kan också besöka Gotlands museum för att lära dig mer om öns fascinerande historia. När det gäller mat och dryck har Gotland mycket att erbjuda. Ön är känd för sin matkultur och har många restauranger och caféer som serverar lokala delikatesser som gotländsk saffranspannkaka, fårost och rökt fisk.

Värmland

Att åka husbil i Värmland är en fantastisk upplevelse! Värmland är en av Sveriges vackraste regioner och är känd för sin fantastiska natur, sjöar och skogar. Här finns också många charmiga små städer och byar att utforska.

När det gäller husbilsresa i Värmland finns det många fina platser att besöka. Här är några tips på platser som kan vara värda att besöka:

  1. Klarälvsbanan: Detta är en vacker cykelväg som går längs Klarälven. Här kan man cykla eller promenera längs vattendraget och njuta av den vackra naturen.
  2. Torsby Skidtunnel: Här kan man prova på att åka skidor året runt i en konstgjord skidtunnel. Det är en spännande och annorlunda upplevelse!
  3. Glaskogen naturreservat: Här finns det vackra sjöar och vandringsleder att utforska. Det är en fantastisk plats att koppla av och njuta av naturen.
  4. Karlstad: Detta är en av Värmlands största städer och här finns det många sevärdheter att besöka, som t.ex. Domkyrkan, Stadsparken och Sandgrundsudden.
  5. Arvika: En annan charmig stad i Värmland är Arvika, där man kan besöka Rackstadmuseet och Rackstadkolonin, som är kända för sin konst och kultur.

När man åker husbil i Värmland finns det många fina campingplatser och rastplatser att stanna på längs vägen. Det är också enkelt att hitta platser att parkera husbilen och utforska området till fots eller på cykel.

Ställplatser i Värmland

Det finns många fina ställplatser för husbilen i Värmland där man kan stanna och övernatta. Här är några förslag:

  1. Karlstads ställplats: Belägen vid Vänerns strand i centrala Karlstad. Här finns plats för cirka 40 husbilar, med tillgång till el, vatten och tömning av avloppstankar.
  2. Värmlands Camper Club i Karlstad: En ställplats som drivs av en lokal husbilsklubb. Här finns plats för cirka 15 husbilar, med tillgång till el och vatten.
  3. Sunne ställplats: Belägen vid Frykens strand, cirka 3 km från Sunne centrum. Här finns plats för cirka 25 husbilar, med tillgång till el och vatten.
  4. Arvika ställplats: Belägen vid Kyrkviken i centrala Arvika. Här finns plats för cirka 20 husbilar, med tillgång till el, vatten och tömning av avloppstankar.
  5. Kristinehamns ställplats: Belägen vid Vänerns strand, cirka 2 km från Kristinehamns centrum. Här finns plats för cirka 25 husbilar, med tillgång till el och vatten.

Det finns också många andra mindre ställplatser och rastplatser längs vägarna i Värmland där man kan stanna och övernatta. Det är alltid bra att undersöka möjligheterna i förväg och se till att ställplatsen har de bekvämligheter som man behöver.